Wie ben ik

Wie is Ankie

Met mijn man en 2 zoontjes, woon ik in het mooie Limburgse Kessel. In de wei lopen 2 paarden, vergezeld door een aantal ezels en kippen en onze hond ,kat en cavia's houden ons binnen gezelschap. Mijn vrije tijd besteed ik dan ook het liefst aan mijn gezin, paardrijden, mennen en werken bij de dieren en in de tuin.


Frodo_2klein.jpg
 

Wat kan ik, studie, ervaring en specialisaties

In 2005 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Hierna heb ik gewerkt bij een aantal dierenartsenpraktijken in Limburg. Ik heb me toen vooral bezig gehouden met de behandeling van paarden, honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Met dieren ben ik opgegroeid en vandaar dat ik meestal goed aanvoel wat ze prettig en minder plezierig vinden en daarom voelen de meeste dieren zich bij mij op hun gemak. Ook overleg met de eigenaar en een heldere en deskundige uitleg vind ik erg belangrijk.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met de begeleiding van kennels en catteries. Hiernaast heb ik altijd een speciale interesse gehad in konijnen en knaagdieren en hier heb ik me dan ook al tijdens mijn studie meer in verdiept.

Momenteel ben ik me aan het specialiseren in huid en wondproblemen bij dieren en dan vooral bij gezelschapsdieren en paarden. En daarbij kan ik nu ook lasertherapie en chirurgie aanbieden.

photo Ankie Giesen 2018.jpg